6 voedingsmiddelen waardoor je superveel energie krijgt!

Hoe voeding invloed heeft op jouw energielevel

Als je merkt dat jij een tekort aan energie hebt, dan is het eerste waar je naar kunt kijken je eetpatroon. Eet je wel gezond genoeg? Ons lichaam heeft energie nodig om je van energie te voorzien. Zie het als brandstof voor een auto. Eten en drinken is voor ons onze brandstof. Maar net als bij een auto: als je verkeerde benzine in de auto stopt dan functioneert deze niet meer. Kies daarom voor eten waarvan je energie krijgt.

Deze 6 voedingsmiddelen zullen je daarbij helpen.

1. Bananen

Bananen zitten bom vol snelle suikers en zijn daarom erg geschikt om je lichaam snel te voorzien van energie. Daarnaast bevat een banaan veel vezels. Ook zijn ze rijk aan magnesium, wat een belangrijke rol speelt in de energiehuishouding van jouw lichaam.

Merk je dat je veel stress of vermoeidheid ervaart, dan is de kans groot dat je lichaam een tekort aan kalium heeft. Om dit aan te vullen is het op zo’n moment verstandig om eens een banaan te eten in plaats van een koekje. Want een banaan bevat namelijk veel kalium!

2. Zilvervlietrijst

Zilvervlietrijst bevat net als bananen veel vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat je de koolhydraten geleidelijk gedurende dag opneemt. Daarnaast zijn volkoren producten goed voor je gezondheid, ze verlagen bijvoorbeeld het risico op bepaalde hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat rijst eiwitten, B-vitamines, en mineralen zoals kalium.

3. Volkoren boterham

Misschien een opvallende naam op deze lijst. Brood wordt namelijk vaak gezien als ongezond. Toch valt een volkoren boterham in een gezond energievol voedingsschema. Net als zilvervlietrijst bevat een volkoren boterham veel koolhydraten en vezels. Daarnaast bevat het een hoop B vitamines: B1, B3, B5, B6 en B11.

avocado-volkoren-brood

4. Zalm

Je wist het misschien niet, maar een tekort aan Omega 3 vetzuren kan voor een laag energieniveau zorgen. Laat een stuk zalm nou precies vol zitten met deze vetzuren ;-). Niet alleen zorgen Omega 3 vetzuren voor een verhoogt energieniveau, ze verlagen daarnaast ook het cholesterolgehalte in je lichaam en verminderen zo de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast is zalm ook rijk aan vitamines zoals B2, B3 en B6.

5. Spinazie

Niet voor niets is Popeye hiermee groot geworden. Spinazie is een fantastische bron aan ijzer, wat ervoor zorgt dat je energieproductie in je lichaam blijft vloeien. Probeer eens een maaltijdsalade te maken met spinazie en eet deze tijdens de lunch. Je zult zien dat het dipje in de middag zal uitblijven.

6. Amandelen

Deze kleine noten bevatten onder andere eiwitten, (gezonde) vetten, vezels en magnesium. Kortom, een zakje amandelen is de ideale snack om tussendoor te nemen voor wat energie. Pas wel op door deze met mate te nemen, ze bevatten toch best wat calorieën dus houdt je aan de richtlijn van een handje noten per dag. 

Gezond blijven en je energiek voelen

Afslankstudio Leeuwarden is er niet alleen om je te helpen met het kwijtraken van de kilo’s, we zijn er ook om je te helpen om gezonder te leven. Voeding speelt daarbij een grote rol. Mag dit van jou een stuk gezonder, maar weet je niet hoe? Wij kijken graag met je mee om je te helpen naar een gezondere levensstijl.