Slecht slapen verhoogt de kans op overgewicht​

Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Niet alleen voor je  lichaam maar ook voor je geestelijke gesteldheid. Je nachtrust heeft daarnaast ook een grote impact op je bloedsuikerspiegel. Zowel te veel als te weinig slapen is slecht voor je suikerstofwisseling en daarmee verhoog je de kans op diabetes type 2. Er wordt dan ook aangeraden om zeven á acht uur slaap per nacht te slapen op vaste tijden. Zeker niet minder dan zes, of niet meer dan negen uur. 

Te weinig slaap per nacht verhoogt de kans op overgewicht. Dit komt omdat je lichaam minder goed reageert op insuline. Doordat je te weinig slaapt verhoog je het aantal vetzuren en cholesterol in het bloed wat weer de kans op langere termijn verhoogt voor hart-en vaatziekten. Tot slot hebben de slechte slapers meer moeite om gezond te eten, waardoor ze meer calorieën binnenkrijgen. Daarnaast gaat je lichaam op zoek naar andere vormen van energie, waardoor je hongergevoel toeneemt. 

Afslankstudio Leeuwarden helpt je verder

Bij Afslankstudio Leeuwarden geef ik je graag advies hoe je ervoor kunt zorgen dat jij een goede nachtrust krijgt. Naast het afslanken middels jouw persoonlijke behandelplan denk ik graag mee over je voeding en je levensstijl. Alles om ervoor te zorgen dat jij de dag vol energie begint en we samen die strijd met de weegschaal aangaan. 

Groetjes,

Rika

ontbijt-bed-dieet

"De start van een gezonde leefstijl begint, net als de elfstedentocht, bij ons in Leeuwarden."